Eveniment

Misiune de salvare a unei persoane cu probleme medicale 

Salvamontiștii gorjeni au avut, noaptea trecută, misiunea de a găsi o persoană care a cerut ajutor la dispeceratul instituției. Persoana în cauză suferea de diabet și cu ultimele puteri le-a spus salvatorilor montani că va intra în comă.

Misiunea de salvare a fost una contra cronometru, dar s-a încheiat cu succes. 

"Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea unei persoane aflata intr-o zona greu accesibilă în zona de deal din sudul județului Gorj.

Persoana a anunțat ca are diabet, are glicemia mare, ca se simte foarte rau si ca intra în coma iar locul în care se afla nu se poate ajunge decât pe jos. 

Alarmare a venit direct prin Dispeceratul Județean Salvamont, cazul a fost introdus în SNAU 112, către locatie fiind trimise și echipaje medicale cu o smbulanta pentru a prelua persoana cu probleme.

Intervin salvamontiștii aflați în tura operativa de noapte în Baza de Intervenție Târgu Jiu cu o mașină de intervenție în teren dificil echipata corespunzător si omologata și ca ambulanta cu capacitate de transport pacienți.

În zona ploua puternic, iar scăderea temperaturii începe sa transforme ploaia în lapoviță", au transmis reprezentanții Salvamont Gorj, puțin după miezul nopții.

Salvamontiștii au ajuns la persoana cu probleme medicale și au transportat-o până în locul de unde a putut fi preluata de Ambulanță.

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: