Diaspora

Transport de deşeuri din Grecia, oprit la graniţă

Peste 16 tone de deşeuri venite din Grecia trebuiau să intre în România, doar că transportul a fost oprit la punctul de trecere a Frontierei Giurgiu. Politistii de Frontieră, alături de reprezentanții Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat verificări descoperind că documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră nu era completă. 

"În ziua de 12.05.2021, în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român în vârstă de 51 de ani. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic. Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 16.860 de kilograme deșeuri din plastic", transmite Poliţia de Frontieră.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Vizualizări: 1,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: