Politică

Timmermans cere României să renunțe complet la cărbune

"Sper că România va veni în curând cu un plan de renunţare totală la cărbune” este declarația îngrijorătoare făcută de Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene. Acesta spune că doar astfel cei de la Comisia Europeană vor fi “de partea României".

Reamintim că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este din luna august a anului trecut la Comisia Europeană pentru avizare. În loc de aviz, Comisia a anunțat că face o investigația aprofundată a planului. Fără un plan de restructurare aprobat, CE Oltenia trebuie să înapoieze cele 251 de milioane de euro primite anul trecut de la guvern și își ia adio și de la cei 1,33 de miliarde de euro promiși de guvern până în 2025.

Timmermans are un mesaj brutal pentru mineri și energeticieni. "Trebuie să fiu brutal de sincer: cărbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeană de cărbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru că nu mai există cerere pentru cărbune. Se scufundă. S-au dat subvenţii de miliarde şi miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucrează azi în industria minieră. Dacă adăugăm la asta şi amprenta de carbon a cărbunelui, trebuie să fim sinceri să spunem că nu există un viitor al cărbunelui", a precizat oficialul european, la conferinţa ZF Power Summit.

Vizualizări: 3,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: