Social

Termen limită pentru vizarea carnetelor de rentier agricol

Gorjenii pot depune spre vizare carnetele de rentier agricol până în data de 31 august, informează centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Gorj. 

”Până în prezent, au fost depuse un număr de 27 de solicitări pentru avizarea carnetelor de rentă aferente anului 2021, pentru o suprafață arendată de 25,91 ha și o suprafață vândută de 79,8737 ha. Suma cuvenită în lei este de 45.640, 98”, informează APIA Gorj.    

Renta viageră agricolă constă în suma de bani plătită rentierului agricol care înstrăinează sau arendează terenurile agricole extravilane aflate în proprietatea sa ori încheie acord cu investitorul, având siguranța unei surse viagere de venituri garantate de stat. 

Cuantumul este echivalentul în lei a 100 euro/an/ha de teren agricol extravilan înstrăinat sau pentru care a fost încheiat acord cu investitorul, respectiv 50 de euro/an/ha de teren arendat din extravilan. 

Renta viageră se plătește într-o singură rată anuală,  până la 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată. 

 

Vizualizări: 732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: