Social

Gorjenii se întorc la țară, din cauza scumpirilor

Totul s-a scumpit în magazine, iar asta îi face pe mulți gorjeni să se întoarcă în locuințele de la țară. Se întâmplă mai ales în localitățile unde a fost rezolvată problema alimentării cu apă și canalizării. 

Facturile la utilități sunt și ele de speriat, astfel încât oamenii încep să revină la încălzirea cu lemne, dacă nu au apucat să dărâme sobele.

“Nu mă mai întorc la oraș. Pentru un salariu de două mii de lei pe lună nu se merită. Așa, la țară am porci, am păsări, poate la anul o să iau și o vițică. Nu dau bani pe orice”, a spus un gorjean stabilit la Roșia de Amaradia.

“La mine în bloc sunt deja șase apartamente goale, oameni care stau mai mult la țară. O să fie tot mai grea viața, bine că am avut unde să mă duc”, a povestit un bărbat întors la țară, la Telești, după ce zeci de ani a locuit în Târgu Jiu.

Și astfel de cazuri sunt cu miile, fapt care s-a văzut și la recensământ. Orașele au în fapt mai puțini locuitori decât apar în acte, pentru că oamenii și-au părăsit apartamentele și s-au întors la casele părintești. Nu doar pensionarii au făcut asta, ci și familii tinere, după cum spun primarii.

Vizualizări: 2,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: