Social

Taxele și impozitele, plătite la magazinele din sat 

Autoritățile din comuna gorjeană Dănești recurg, și anul acesta, la o metodă inedită de a colecta taxele și impozitele locale de la cetățeni. Angajații instituției „dau” clasicul ghișeu pe unul improvizat în curtea vreunui localnic sau în magazinele sătești. Metoda se dovedește, an de an, un de succes. 

 

Totul se face organizat, conform unui grafic stabilit de reprezetanții primăriei Dănești, care este adus la cunoștiință localnicilor. Este stabilită câte o locație, în fiecare sat, unde merge angajații administrație locale merg să colecteze banii. 

„De când sunt primar vin în sprijinul persoanelor vârstnice și până în luna martie trimit agentul agricol în comună după un program stabilit în fiecare sat al localității. În urma acestui demers, corelat cu măsurile de urmărire și executare silită, pot spune că suntem una dintre comunele fruntașe la încasări”, declară Mădălin Paliță, primarul localității Dănești.

Inițiativa este apreciată de localnici pentru că îi scutește de un drum până la primărie, dar și de statul la cozi în fața ghișeelor. Până pe 31 martie toți cei care își achită taxele și impozitele către stat beneficiază de reducerea de 10%.

 

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: