Actualitate

Tarifele RCA, înghețate timp de șase luni

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri proiectul de hotărâre de guvern care stabileşte plafonarea temporară a tarifelor asigurărilor auto obligatorii la nivelul maxim al tarifelor de la 1 martie 2022. Dacă va fi aprobată, plafonarea va fi valabilă pentru o perioadă de 6 luni și se va aplica pentru polițele de asigurare noi.

Documentul prevede că, în situaţia în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două.

Depăşirea nivelului tarifelor de primă maxime stabilite şi practicarea de către asigurătorii RCA a comisioanelor de distribuţie la un nivel mai mare decât cel prevăzut constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei.

Pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de gravitatea faptei, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară poate aplica şi sancţiuni contravenţionale complementare.

 

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: