Actualitate

Amendați de Garda de Mediu Gorj

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au acordat mai multe amenzi în cursul ultimelor zile, atât în urma unor controale, cât și după sesizări ale cetățenilor. 

Marți a avut loc o acțiune inopinată a comisarilor Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanții Jandarmeriei Gorj, în satul Budieni din comuna Scoarța, având ca scop identificarea tuturor celor care abandonează deșeuri, în special deșeuri textile, fiind depistate mai multe astfel de zone în localitate. „Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30 000 lei tuturor celor care au abandonat deșeuri. Continuăm aceste controale la nivelul întregului județ”, au informat oficial cei de la Garda de Mediu.

Și o societate din Târgu Jiu a primit recent o amendă în cuantum de 50 000 de lei de la Garda de Mediu Gorj după ce, dintr-o mașină a acesteia au căzut deșeuri pe un drum național. Comisarii gărzii au precizat că deșeurile care urmează a fi transportate trebuie asigurate în timpul transportului astfel încât să nu fie aruncate de vânt pe carosabil. „Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au verificat în cursul acestei săptămâni un operator de colectare deșeuri ce acționează pe raza județului Gorj, iar în baza unor probe video primite, s-a stabilit că acesta nu a respectat normele de mediu pe parcursul efectuării transportului”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj care au și amendat operatorul în cauză.

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: