Social

Gorjul, zguduit de cutremur

Un seism puternic a zguduit Gorjul în noaptea de duminică spre luni. Gorjenii spun că l-au simțit timp de secunde bune.

La Târgu Jiu, mulți oameni erau încă pe străzi, fiind ultima zi din Festivalul Berii.

Cutremurul a avut loc după miezul nopții. "Încă un cutremur cu magnitudinea de peste 4 pe scara Richter s-a produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj! Până în acest moment nu au fost semnalate situații de urgență generate de cutremur!", a comunicat ISU Gorj.

Primul anunț al INFP: "În ziua de 21.08.2023, 00:39:28 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.6, la adâncimea de 10 km.

Cutremurul s-a produs la 7km N de Targu Jiu, 72km NE de Drobeta-Turnu Severin, 75km S de Hunedoara, 86km V de Ramnicu Valcea, 89km S de Deva, 98km NV de Craiova". 

Ne așteptăm și la replici în această noapte, la cât a fost de puternic seismul. Mulți gorjeni cred că seismul a fost mai puternic decât s-a anunțat și îl compară cu cele de peste 5 grade, din februarie. Cutremurul a fost simțit în toată Oltenia, dar și în Hunedoara, Sibiu și Alba Iulia.

actualizare 1:18: Anunțul INFP a fost revizuit - În ziua de 21.08.2023, 00:39:29 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.5, la adâncimea de 14 km. Seismul a fost de intensitate IV.

Vizualizări: 7,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: