Social

Târgu Jiu: Trecerile de pietoni de lângă giratorii, mutate

Toate trecerile de pietoni care sunt în apropierea sensurilor giratorii din Târgu Jiu vor fi desființate. Unele au fost deja mutate câțiva metri și vor fi prevăzute cu semafoare cu buton. 

A fost o cerință de îndeplinit în proiectul InfoTrafic din Târgu Jiu pentru ca pietonii să fie mai în siguranță atunci când traversează strada. 

Deja, mai multe semafoare au fost instalate și sunt probate în această perioadă. În plus, trecerile vor fi iluminate pe timpul nopții. "Pietonii pot solicita culoarea verde apăsând un buton, iar cu câteva secunde înainte de a le fi permisă traversarea, se aprinde iluminatul suplimentar care va scoate în evidență întreaga trecere. Sistemul va prioritiza transportul în comun și va permite trecerea mijloacelor de transport în comun pentru ca acestea să nu aibă întârziere.

Proiectul InfoTrafic are ca scop fluidizarea traficului în municipiul Târgu Jiu și beneficiază de finanțare europeană de 9 milioane de euro. "Este o sumă considerabilă pe care o aducem la Târgu Jiu, iar proiectul prevede schimbări radicale în ceea ce privește modul în care se circulă pe străzile orașului”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 5,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: