Social

Titlurile de proprietate mai pot fi cerute doar până la 20 noiembrie

Anunț important pentru deținătorii de terenuri sau moștenitorii acestora, care nu au titlu de proprietate. Legea nr. 123/2023 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 limitează până la 20 noiembrie termenul până la care mai puteți solicita titlurile de proprietate.

Cererea se face în anumite condiții. În primul rând, deținătorii sau moștenitorii trebuie să figureze cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale și în evidențele fiscale. Apoi, pentru terenul în cauză trebuie să nu fi fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului si a publicității imobiliare nr. 7/1996. 

Totodată, terenul să nu facă obiectul cererilor de reconstiuire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici să nu fi fost eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta. 

Cetățenii care doresc emiterea titlurilor de proprietate pentru terenuri care fac obiectul acestei legi trebuie să depună cereri la primărie până în data de 20 noiembrie 2023. 

Actele necesare pentru emiterea titlurilor de proprietate sunt:

- cererea solicitantului/solicitantilor, insotita de copii de pe act/acte de identitate si acte de stare civila nastere, casatorie, dupa caz. In cazul in care solicitantul formuleaza cererea in calitate de mostenitor, se pot depune acte de deces si certificat de mostenitor de calitate succesorala.

 

- memoriu tehnic intocmit si validat prin semnatura si stampila de catre o persoana autorizata de catre ANCPI/OCPI, prin care sa se certifice ca pentru terenul in cauza nu a fost deschisa carte funciara in baza legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

- plan de amplasament si de limitare a imobilului, intocmit si validat prin semnatura si stampila de catre o persoana autorizata de catre ANCPI/OCPI, potrivit a Anexei nr.16 la Regulamentul de receptie si inscriere in evidentele cadastrale si carte funciara, aprobat prin ordinul Directorul general al ANCPI, nr. 600/2023, insusit prin semnatura si stampila de presedintele comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate privata asupra terenurilor luat in evidenta, fara suprapunere cu imobile limitrofe.

 

- adeverinta eliberata de Primarie, din care sa rezulte suprafata inscrisa in Registru Agricol.

 

– certificat de atestare fiscala.

 

Daca terenul solicitat a fost obiectul unei cauze aflate pe rolul instantelor judecatoresti, solicitantul trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere in care sa rezulte solutia ramasa definitiva.

 

Vizualizări: 1,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: