Social

Ordonanța austerității anulează Festivalul „Ion Cănăvoiu”

Ordonanța austerității, prin care s-au limitat drastic cheltuielile bugetare pe final de an, a anulat Festivalul Național de Umor „Ion Cănăvoiu”, programat pentru perioada 10-12 noiembrie. 

„Organizatorii au depus eforturi considerabile pentru a oferi un eveniment de calitate și pentru a aduce valoare comunității noastre. Cu toate acestea, din păcate, ne-am văzut nevoiți să luăm această decizie dureroasă din cauza noii Ordonanțe care a pus restricții financiare semnificative asupra bugetului instituției organizatoare”, potrivit organizatorilor.

Singura acțiune din cadrul festivalului care se mai organizează este Salonul Național de Caricatură „Aurelian Iulius Șuță – ȘAI”, programat vineri, 10 noiembrie, de la ora 12:00, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, sala „Florin Isuf”. Activitatea include: vernisarea Salonului de Caricatură – expoziția de caricaturi va aduce laolaltă opere remarcabile create de artiști talentați, oferind o privire amuzantă și perspicace asupra lumii noastre; lansarea albumului „Puiu Manu – 95!”, autor Dodo Niță – ocazie specială de a descoperi și aprecia munca unui autor de excepție în domeniul caricaturii; lansarea revistelor „Ceașca de Cafea”, „Hazul”, „HoHoTe”; lansarea albumului Salonului Național de Caricatură – o compilație a lucrărilor participante ce ilustrează creativitatea colectivă a artiștilor din întreaga țară; lansarea albumului grafic de Grigore Haidău „Toamna Gorjeană” – sau cum vede un grafician lumea.

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: