Social

Târgu Jiu: Iluminatul public, modernizat de la periferie spre centru

Primăria Târgu Jiu anunță că a început implementarea unui proiect de cinci milioane de euro, din fonduri europene, privind modernizarea iluminatului public. Costul cu iluminatul public va fi redus cu 40%.

Licitația a fost câștigată de firma Flash Lighting Services SA. “Din acest moment, societatea poate începe lucrările. Se va interveni, în primă fază, dinspre strada Tismana, către centrul municipiului. De altfel, toate intervențiile vor începe dinspre periferie către zona centrală”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Proiectul prevede instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar InfoTrafic.

“Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului, vom primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creșterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone.

Mai sunt prevăzute o serie de sisteme informatice, un spațiu în care va funcționa un dispecerat, în așa fel încât operatorul să aibă în permanență sub control situația iluminatului public în întreg orașul”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: