Anchetă

Tânăr cu handicap, prins beat la volan. Ce le-a spus polițiștilor! 

Un bărbat cu dizabilități din Târgu Jiu a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Novaci la o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Fapta pentru care bărbatul de 33 de ani a fost condamnat a avut loc în luna mai 2021, seara. Acesta a fost oprit de polițiștii din Novaci în timp ce conducea un autoturism marca Nissan Terrano pe drumul communal pe DC 34, în localitatea Baia de Fier. A fost testat de către organele de poliţie cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost condus de către organele de poliţie la Spitalul Orăşenesc Novaci, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. Din conţinutul buletinului emis de Serviciul de Medicină Legală Gorj, a rezultat faptul că șoferul a avut o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,09 g0/00, la prima probă.

Cu ocazia audierii, le-a spus anchetatorilor că a consumat cinci beri de 0,33l fiecare și nu a mâncat. Totodată, în ziua respectivă a fost în munte împreună cu o altă persoană, pe drumuri forestiere, iar la coborâre din munte a circulat aproximativ 200 de metri pe drumul public deoarece tatăl său l-a rugat să lase maşina într-o grădină.

”De asemenea, inculpatul a mai arătat că depinde de permisul de conducere deoarece are un picior amputat şi poartă proteză, neputându-se deplasa pe distanţe mari decât cu autoturismul”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci din 24 iunie. 

Bărbatul a recunoscut încă din faza de urmărire penală săvârșirea infracțiunii. Magistrații Judecătoriei Novaci au stabilit în cazul său un termen de supraveghere de 2 ani. 

Instanța a dispus ca acesta să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Gorj sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate adaptat specificului infracțiunilor săvârșite. Mai mult, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile la instituții din Târgu Jiu. De asemenea, va trebui să plătească suma de 371 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Hotărârea Judecătoriei Novaci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: