Anchetă

Elev bătut în toaleta școlii de prietenul colegei de clasă

Un tânăr din Rovinari care a bătut un elev în toaleta școlii, supărat că acesta i-ar fi jignit prietena, și-a primit pedeapsa. Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au dispus în cazul său, printr-o hotărâre pronunțată în data de 23 iunie, măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. 

Fapta pentru care acesta a fost judecat și pedepsit a avut loc la finele anului 2018. Pe atunci, avea 15 ani, iar elevul agresat avea 14 ani. Pe motiv că acesta din urmă ar fi jignit-o pe prietena sa, colegă de clasă, a mers la unitatea școlară la care acesta studia, respectiv la Școala Gimnazială nr.1 din Rovinari, pentru a-i cere explicații. 

A intrat în incinta şcolii, deşi nu era elev al acestei instituţii, şi s-a oprit în grupul sanitar de la etaj, aşteptând ca elevul căruia voia să-i ceară lămuriri să iasă în pauză. Întâmplător, în timpul orei de matematică, elevul în cauză a cerut voie profesorului să meargă la toaletă, iar pe coridor s-a intersectat cu alți doi elevi, care mergeau la rândul lor la toaletă. 

Ajuns acolo, agresorul i-a reproşat că a jignit-o pe prietena lui, după care a început să îl lovească în mod repetat, cu pumnii în zona capului, iar după ce a adoptat o poziţie de autoapărare, a continuat să îl lovească cu pumnii şi picioarele în zona corpului. 

După acest incident, elevul respectiv s-a ridicat şi a mers la sala de clasă, unde i-a relatat profesorului ce i s-a întâmplat, fapt pentru care acesta din urmă a ieşit pe hol, l-a identificat pe agresor, însă acesta a reuşit să fugă din incinta unităţii şcolare.

Elevul bătut a fost examinat de un medic legist, iar pentru leziunile suferite a necesitat 7-8 zile îngrijiri medicale. 

În fața magistraților, agresorul a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa. ”În cursul urmaririi penale și al judecății, persoana vătămată a declarat că nu dorește să se împace cu inculpatul, solicitând 10.000 de lei daune morale, iar în cursul judecații, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Măsura educativă a supravegherii constă în controlarea și îndrumarea minorului în cadrul programului său zilnic, pe durata stabilită, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Gorj, pentru a asigura participarea la cursuri școlare sau de formare profesională și prevenirea desfașurării unor activități sau pentru a evita interacțiunea cu anumite persoane care ar putea afecta procesul de îndreptare a acestuia.

Magistrații i-au impus tânărului ca pe durata executării măsurii educative a supravegherii să nu se apropie și să nu comunice cu persoana vătămată și să se prezinte la Serviciul de Probatiune Gorj la datele fixate de acesta.

Mai mult, l-au obligat să plătească despăgubiri civile în sumă de 7.000 lei, reprezentând daune morale pentru suferințele cauzate elevului pe care l-a bătut. 

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Vizualizări: 3,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: