Anchetă

Acuzat că și-a lovit vecinul cu sapa, a cerut testarea cu aparatul poligraf. Ce au aflat anchetatorii! 

Un bărbat din comuna gorjeană Turcinești care și-a agresat vecinul cu o sapă a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu la la pedeapsa de 200 de zile amendă. În timpul cercetărilor, dar și a judecății, acesta nu a recunoscut săvârșirea faptei. Mai mult, a solicitat inclusiv să fie supus testării cu aparatul poligraf pentru aflarea adevărului. 

 

Fapta pentru care gorjeanul a fost amendat penal a avut loc în 27 martie 2020. Victima, vecinul său, a mers împreună cu fiul şi nora sa la o suprafaţa de teren situată în satul Turcinești, punctul „La pădure”, pentru a înlocui o bucată de plasă de sârmă pusă pe stâlpi, care era ruptă. De asemenea, în zona respectivă se aflau inculpatul şi soţia acestuia. Terenurile celor doi se învecinează, între aceștia existând discuţii contradictorii cu privire la grăniţuirea terenului.

 

Pe motiv că ar fi distrus un stâlp de beton, acesta l-a agresat fizic pe vecinul său, care se afla lângă gardul despărțitor, lovindu-l cu o sapă în mâna dreaptă, respectiv în zona degetului mare, după care a plecat imediat acasă. Conform certificatului medico-legal, leziunile suferite au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

 

Fiind audiat în calitate de suspect sau incupat, nu a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că nu cunoaşte în ce împrejurări a suferit leziuni traumatice, la mâna dreaptă, persoană vătămată. Cu ocazia audierii, a precizat că doreşte testarea cu tehnica poligraf, pentru aflarea adevărului.

 

Anchetatorii au dat curs solicitării acestuia și, în urma testării cu tehnica poligraf, au aflat că acesta a mințit. ”Au provocat modificări specifice comportamentului simulat - subiect nesincer”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

În plus, aspectele declarate de acesta au fost contrazise și de materialul probator administrat în cauză.

 

Pe lângă amenda penală, pe care va trebui să o execute în termen de 3 luni, acesta va trebui să plătească și daune morale vecinului său, în cuantum de 1500 lei, deși victima ceruse de zece ori mai mult, dar și să achite 200 de lei cheltuieli judiciare statului. 

Hotărârea pronunțată în data de 25 mai de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: