Politică

Budăi, reacție la acuzația lui Manu Tomescu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a reacționat astăzi într-un comunicat de presă al PSD Gorj, după ce sindicalistul Manu Tomescu a susținut că greviștii foamei ar fi fost jigniți în biroul acestuia.

„Întâlnirea la care face referire un domn cu care am discutat săptămâna trecută nu făcea parte din agenda zilei, dar, deoarece cunosc foarte bine speța ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut permanent cu domnul președinte Mihai Weber, cu scopul de a identifica soluția cea mai convenabilă pentru mineri și energeticieni, m-am întâlnit cu dumnealor. Așadar, nu s-a pus nicio secundă problema jignirilor, din contră, mi-am schimbat agenda zilei în semn de apreciere față de ceea ce reprezintă minerii și energeticienii din Complexul Oltenia, necunoscând sensibilitățile și afinitățile politice ale unora dintre cei cu care am discutat”, arată Budăi. 

Tomescu povestise într-un live că ministrul Budăi l-a sunat pe președintele PSD Gorj, Mihai Weber, și i-a spus că o delegație de sindicaliști este la el la el în birou. ”În timp ce eram la minister, ministrul Muncii l-a sunat pe domnul Weber și a dat pe speaker. Domnule, am aici o delegație de sindicaliști… Domnul Weber, fără să știe că e pe speaker, foarte revoltat a zis: Păi ce, domnule, vă fac ăia programul?”, este varianta lui Tomescu.

Ministrul Budăi sugerează că unii încearcă să câștige capital electoral pe seama oamenilor. “Din păcate, pe necazurile oamenilor, anumiți lideri politici încearcă să câștige capital electoral, neținând cont cu adevărat de problemele oamenilor, ceea ce este nedrept. Vreau să le reamintesc angajaților din Complex faptul că, de-a lungul timpului, le-am apărat interesele și am susținut absolut toate proiectele inițiate de colegii de la Gorj, fie că vorbim despre Legea 74, care se aplică și își produce efectele în favoarea angajaților din compania minieră și energetică, fie că ne referim la Legea 197/2021, sau chiar la amendamentul depus de curând la OUG nr. 27/2023, care să permită celor aproape 2000 de angajați să-și păstreze locurile de muncă ”, transmite ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acum, dacă tot și-a făcut numărul Manu Tomescu, membru sindical cu afinități USR iste, așteptăm reacții imediate de la membrii de sindicat cu afinități PNL-iste și PSD-iste. Nu? Hai, dați bătaie că sunteți pe drumul cel bun! Vai steaua voastră "sindicaliști", vai steaua voastră "politicieni" și, din păcate, vai soarta voastră mineri! 

Vizualizări: 2,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: