Anchetă

Surse: Pătrășcoiu rămâne pe funcție și după trimiterea în judecată

Judecătoria Târgu Jiu a confirmat legalitatea întocmirii rechizitoriului prin care directorul operatorului județean de apă-canal, Aparegio Gorj, a fost trimis în judecată. Procesul lui Traian Pătrășcoiu poate începe, dar surse din societate susțin că acesta nu va fi schimbat din funcție. Are un contract beton, care nu implică revocarea din funcție pentru “banalul” motiv că a delapidat societatea.

„Constată legalitatea (și regularitatea) sesizării instanței prin rechizitoriul nr. 4464/P/2016 din data de 15.03.2021, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecății în dosarul privind pe inculpatul Pătrășcoiu Traian, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de delapidare, în formă continuată (160 acte materiale) și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu, din 21 aprilie. 

Șeful Aparegio Gorj este acuzat că a transformat un sediu destinat casieriei într-un apartament de locuit pentru fostul său consilier Ion Iliescu. Sediul a fost dotat cu pat și noptieră, dar în actele firmei au apărut „dulapuri şi casetiere”.

Pătrășcoiu a mai fost cercetat și pentru alte acuzații, inclusiv că a făcut zeci de angajări fără temei, dar procurorii nu au găsit dovezi.

Mandatul lui Traian Pătrășcoiu la conducerea Aparegio expiră anul viitor.

Vizualizări: 3,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: