Actualitate

Supermarket amendat pentru vânzarea de produse din carne neconforme 

Inspectorii Direcție Sanitar Veterinare (DSV) Gorj au aplicat nu mai puțin de 11 amenzi în ultima săptămână. Sancțiunile, în cuantum de 41.600 lei, au fost date unor operatori sau persoane fizice din Arcani, Bustuchin, Hurezani, Motru, Plopșoru, Rovinari și Țânțăreni.

Cea mai mare amendă, de 12.000 lei, a fost aplicată unui supermarket, pentru expunerea spre comercializare în vitrina asistată a circa 3 kg de produse alimentare din carne fără etichete cu elemente de identificare complete pentru informarea consumatorului. Produsele respective au fost reținute în vederea dirijării spre neutralizare.

Organele de control ale DSV Gorj au mai sancționat și administratorii a două magazine alimentare cu câte 10.000 lei. Într-un caz, sancțiunea a fost aplicată pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate, precum și pentru neefectuarea monitorizării temperaturii în spațiile frigorifice de depozitare a alimentelor, dar și pentru lipsa echipamentului de protecție pentru personalul lucrător. Celălalt administrator a fost sancționat pentru expunerea spre comercializare a unor produse din carne, peste 4 kg, cu modificări organoleptice evidente și care erau neetichetate sau cu eticheta ilizibilă. Produsele din carne, în valoare de 121 lei, urmează să fie neutralizare;

Alte opt amenzi, a câte 1200 lei, au fost aplicate la diverse magazine alimentare pentru deficiențe precum servirea consumatorilor fără utilizarea mănușilor de protecție, expunerea spre comercializare a unor produse alimentare fără toate elementele de identificare necesare pentru informarea consumatorului sau pentru igienizarea deficitară a vitrinelor. 

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: