Actualitate

A mai murit un salariat de la Complexul Energetic Oltenia

Salariații din Complexul Energetic Oltenia au mai anunțat astăzi un deces al unui coleg. Un electrician de la Cariera Tismana 2 a murit acasă, înainte de intrarea în schimb, cel mai probabil din cauza unor afecțiuni cardiace.

Cel care a făcut tristul anunț este Dănilă Daniel, unul dintre oamenii care au protestat în ultimul an, pentru a cere reducerea vârstei de pensionare la 52 de ani pentru mineri și energeticieni.

“Vă salut! Încă un coleg decedat... Răducanu Alexandru, 52 de ani, electrician Tismana 2. Pe la ora 19.40 au venit Politia, Salvarea și Pompierii la locuința lui Răducanu Alexandru, fiindcă i-a anunțat un coleg de serviciu că nu mai răspunde la telefon. Au spart ușa de la intrare Pompierii și l-au găsit mort în casă... Echipajul de pe salvare ne-a spus că a făcut stop cardiac”, a scris Dănilă Daniel pe pagina de socializare.

Două legi au intrat în vigoare în ultimul an, una care le reduce minerilor și energeticienilor vârsta de pensionare cu șase luni la fiecare an lucrat din august 2021 încoace, cealaltă care le recunoaște retroactiv niște drepturi, dar care nu are încă norme de aplicare.

Între timp, oamenii mor... Toți aveau între 50 și 60 de ani, semn clar că după o vârstă nu mai poți face față condițiilor grele din carierele miniere și termocentrale.

 

 

Vizualizări: 2,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: