Actualitate

Demersuri pentru construirea unui nou liceu în Târgu Jiu 

Un nou liceu ar putea fi amenajat în municipiul Târgu Jiu. Este vorba de un demers al conducerii Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, care se pare că vrea să aibă propriul liceu, urmând ca unitatea de învățământ preuniversitar să fie construită pe terenul complexului studențesc al universității târgujiene. 

Demararea acestei investiții a fost aprobată într-o ședință a Senatului UCB de la începutul acestui an. Liceul va purta numele unui fost om politic, originar din Târgu Jiu. ”Se aprobă demararea procedurilor pentru construcția "Spații de învățământ cu destinația Liceul Teoretic "Grigore Iunian", pe terenul aflat în administrarea Universității "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, situat în incinta Complexului Studențesc Debarcader din Municipiul Târgu Jiu, strada Tineretului, nr. 4, Jud. Gorj”.

Senatul UCB a aprobat la începutul acestui an și demararea procedurilor pentru obținerea unei finanțări de peste 8 milioane lei, de la Ministerul Educației, pentru consolidarea, restaurarea și amenajarea Casei Grigore Iunian de pe Bulevardul Republicii nr.1, care este monument istoric. 

 

Vizualizări: 2,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: