Actualitate

Cât costă lucrările de reabilitare a Teatrului de Vară din Târgu Jiu 

Aproape 13 milioane lei este suma la care se ridică lucrările de reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară din Târgu Jiu. Investiția ar trebui să fie finalizată în termen de 11 luni. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat, într-o ședință de la începutul acestei luni, documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv. 

Din suma totală, circa 8.8 milioane lei vor fi folosiți pentru construcții și montaj. Conform planului inițial, urma să fie realizată o acoperire retractabilă peste tribune, dar și o reconfigurare a corpului stradal. În faza de aprobare a proiectului la Direcția Județeană de Cultură, comisia nu a fost de acord cu aceste modificări, astfel că autoritățile au renunțat la acoperirea retractabilă a tribunelor și au decis păstrarea corpului stradal. Investiția ar urma să fie realizată prin Compania Națională de Investiții. 

Clădirea teatrului de vară din Târgu Jiu a fost ridicată în 1954 și nu mai corespunde din punct de vedere structural și funcțional. Școala Populară de Artă desfășoară activitate în această clădire, însă condițiile sunt improprii. Sălile pentru muzică nu sunt izolate fonic, iar elevii nu au vestiare. Se va păstra capacitatea teatrului în aer liber, la 1300 de locuri, însă se va proceda la schimbarea scaunelor, care sunt degradate din cauza expunerii vreme îndelungată la intemperii.

După finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, clădirea ar urma să fie folosită de teatrul din Târgu Jiu. ”În urma reabilitării, arta dramatică urmează să se reîntoarcă în deplină forță pe acest amplasament, clădirea urmând să intre în administrarea instituției teatrale locale-teatrul Elvira Godeanu”, se arată în memoriul atașat hotărârii de Consiliu Local. 

Tot în memoriu se arată că activitatea Școlii Populare de Artă ar putea fi relocată la Casa de Cultură, după ce se va încheia reabilitarea acesteia, dat fiind faptul că a expirat contractul de locațiune pentru Teatrul de Vară, în prezent beneficiind doar de prelungiri periodice. 

 

 

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: