Actualitate

Undă verde pentru fosta viceprimăriță Iulia Vână, care vrea un teren în "buricul" târgului 

Iulia Vînă, fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu, vrea să cumpere un teren cu o suprafață generoasă, teren care se află în proprietatea privată a municipiului. Vînă a depus o solicitare în acest sens la primărie, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, iar administrația locală i-a dat undă verde, astfel că urmează să se facă o evaluare a terenului în vederea vânzării. 

Este vorba de un teren în suprafață de 1273 mp, situat pe strada Lalelelor din Târgu Jiu. Pe terenul respectiv există o clădire, iar societatea Kalmia SRL, la care Iulia Vînă este administrator, plătește redevență la primărie pentru acea suprafață, în baza unui act adițional la contractul de concesiune pe care l-a încheiat primăria Târgu Jiu, în 2005, cu România Hidro Service. 

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat întocmirea unui raport de evaluare pentru terenul dorit de fosta viceprimăriță, în vederea vânzării, într-o ședință de la finele lunii martie. Deși în hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu privind evaluarea terenului nu se vorbește explicit, cel mai probabil, Iulia Vână a cumpărat, în octombrie 2020, clădirea construită pe acest teren de la România Hidro Service, iar acum dorește să obțină și terenul aferent. 

”Temeiul legal rezidă în prevederile art.364 din OUG nr 57/2019 privind Codul administrativ, conform cărora "în cazul vânzării unui teren aflat in proprietatea privată a statului sau a unității administrativ-teritoriale, pe care sunt ridicate construcții, constructorii de bună credință ai acestora beneficiază de un drept de preemțiune la cumpărarea terenului aferent construcțiilor”, se arată în proiectul de hotărâre, dar și că ”oportunitatea înstrăinării imobilului teren este justificată sub aspectul atragerii unor noi surse de venit la bugetul local”. 

  

Terenul în cauză a fost introdus în domeniul privat al municipiului printr-o hotărâre din august 2021, iar până atunci a ținut de domeniul public. 

 

Contravaloarea raportului de evaluare va fi suportată de fosta viceprimăriță care, printr-o declarație notarială, s-a angajat să nu solicite restituirea sumei achitate cu titlu de redevență pentru terenul respectiv și nici deducerea sumei din prețul de cumpărare.

Vizualizări: 5,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: