antiVirale

Strat de zăpadă pe Transfăgărăşan, intervenții și pe Transalpina

Salvamontiştii din Argeş anunţă că în zona montană înaltă ninge, iar pe Transfăgărăşan s-a aşternut un strat de zăpadă de trei centimetri. Temperaturile au scăzut sub zero grade.

”Vă recomandăm să circulaţi cu prudenţă pe Transfăgărăşan. Ninge la peste 1800 m altitudine”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cristian Toma, reprezentant al Salvamont Argeş.  

Potrivit acestuia, pe carosabil s-a depus un strat de aproximativ 3 centimetri de zăpadă, iar temperatura este de minus 3 grade. 

”Dacă vă aventuraţi şi pe potecile de munte, echipaţi-vă corespunzător”, a mai transmis salvamontistul

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va rămâne deschisă până la jumătatea lunii viitoare, dacă vremea va permite. Conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, chiar dacă vor mai fi episoane de vreme rea, șoseaua nu va fi închisă, ci vor fi luate măsuri pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță. 

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu intervine în fiecare dimineață pentru a face revizia pe întreg traseul de la ieșire din Rânca și până în zona de creastă, la limita cu județul Vâlcea. În prezent se circulă în condiții normale. Lapovița și ninsoare de la finalul săptămânii trecute nu s-au păstrat, din cauză că în timpul zilei temperaturile sunt mai mari.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: