Actualitate

Stadionul sintetic din Motru, scos la vânzare

Firma care se ocupă de insolvența clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu a scos la vânzare terenul sintetic de fotbal din Motru. Acțiunea a fost contestată de municipalitate, care consideră că terenul aparține primăriei. Tribunalul Gorj a suspendat licitația, până la judecarea pe fond a cauzei.

Administratorul judiciar al clubului Pandurii este Consulting Company IPURL. Acesta a publicat în luna iunie anunțuri privind vânzarea bunului „Stadion Sintetic Motru”, licitația având loc în fiecare zi de vineri, până la găsirea unui cumpărător.

Primăria Motru a susținut în instanță că stadionul îi aparține: “Aducem la cunoştinţa faptul că, prin sentinţa civilă din 23.01.2018, rămasă definitivă, pronunţată de către Judecătoria Motru în dosarul nr.##/263/2016, s-a stabilit cu autoritate de lucru judecat că toate construcţiile aferente Stadionului Municipal Motru, inclusiv terenul de fotbal - gazon artificial împrejmuit cu gard plasa sarma, în speţă „Stadion sintetic Motru”, sunt proprietatea Municipiului Motru, făcând parte din domeniul public al acestuia”.

Primăria a mai susținut că “terenul de fotbal, gazon artificial, împrejmuit cu plasa de sârmă în suprafaţă de 8081 mp a fost evaluat, având o valoare de inventar de 693.887 lei, mult mai mare decât evaluarea efectuată în cadrul procedurii de insolventa (219.022 lei), cu atât mai mult cu cât acest bun figurează înregistrat în evidenţele fiscale ale Municipiului Motru conform Deciziei de impunere emisă de către Serviciul Impozite şi Taxe Locale nr. 82860 din 04.11.2021”. 

Investiția figurează însă în contabilitatea clubului Pandurii, după cum s-a apărat lichidatorul în instanță: “Deși Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Motru se angajase prin Hotărârea Consiliului Local nr. 41/25.09.2008 să pună la dispoziția Clubului Sportiv „Pandurii-Lignitul” Tg.-Jiu, cu titlu gratuit, pe o perioadă de 20 de ani a terenului sintetic și utilitățile aferente din cadrul Complexului Sportiv „Minerul Motru”, peste doar patru ani prin Hotărârea Consiliului Local nr. 40/25.10.2012 întreg complexul sportiv a fost dat în folosință gratuită Clubului Sportiv „Minerul Motru 2008” pentru o perioadă de 15 ani. În concluzie, debitoarea arată că bunul „Stadion Sintetic Motru” nu este reprezentat de terenul proprietatea contestatoarei, ci de investițiile realizate de debitor - suprafața de joc (iarbă sintetică), împrejmuirea acestuia, iluminat nocturn, racord la energie electrică, racord la sistemul de alimentare cu apă și amenajare acces teren, Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Tg.-Jiu realizând investițiile ce compun bunul „Stadion Sintetic Motru”, care figurează înregistrat în evidența contabilă”. 

Tribunalul Gorj a dispus la jumătatea lunii iulie suspendarea măsurii administratorului judiciar de scoatere la licitaţie a bunului „Stadion sintetic Motru” până la soluţionarea contestaţiei.

 

 

Vizualizări: 2,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: