Actualitate

CE Oltenia poate acuza Banckwatch de hărțuire. De ce nu o face?

Asociația Banckwatch România pare înființată și finanțată doar cu scopul de a ataca sistematic obiective energetice din România. Cel puțin asta rezultă dacă studiem lista cu zecile de procese aflate pe rolul instanțelor din România.

Astfel, peste 90% dintre dosarele intentate de Banckwatch în ultimii cinci ani au ca parte Complexul Energetic Oltenia, iar restul vizează investiția celor de la Hidroelectrica pentru amenajarea Jiului.

Dar, șirul de procese este mult mai vechi, sunt foarte multe dosare câștigate de Complexul Energetic Oltenia, care ar putea fi folosite ca argument pentru a-i acuza pe cei de la Banckwatch de hărțuire. Pentru că este evident că ei au un singur scop, cel de a închide energia pe cărbune, de parcă asta ar fi singura problemă legată de mediu din această țară.

Reaminim că, la cererea Banckwatch, Tribunalul București a suspendat, în plină criză energetică mondială, activitatea celei mai mari cariere de lignit din România, cea de la Roșia. Pe 2 august, Curtea de Apel București judecă recursul CE Oltenia, care speră să poată redeschide cariera minieră, fără de care îi va fi imposibil să facă stocurile pentru iarnă.

 

Vizualizări: 4,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: