Actualitate

Spitalul anunță anchetă în cazul “infirmierei cu varza”

O infirmieră a spitalului din Târgu Jiu a fost filmată sâmbătă seara, în fața unității medicale, în echipament și cu mânuși de protecție, în timp ce prelua varză dintr-o mașină și își umplea portbagajul.

Filmarea a fost prezentată de jurnalistul Claudiu Matei pe pagina de socializare. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a dispus începerea unor verificări, astfel că, în cursul zilei de luni, va fi constituită o comisie de cercetare disciplinară. 

„În ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au făcut investiții majore în aparatură, mai multe secții au fost modernizate, totul pentru ca pacienții, dar și angajații unității, să beneficieze de condiții mult mai bune. Atitudinea unor asemenea angajați, precum doamna din filmare, nu este acceptată și aduce grave prejudicii de imagine unității medicale. Voi constitui o comisie de cercetare disciplinară, căci aceste fapte nu pot rămâne nesancționate. Probabil, dacă se întâmpla așa ceva în sistemul privat, persoana în cauză avea deja desfăcut contractul de muncă. În sistemul de stat, legislația nu este atât de permisibilă, trebuie constituite aceste comisii de cercetare disciplinară care să stabilească gravitatea faptei în funcție de care se vor aplica sancțiuni”, transmite Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Femeia filmată este infirmieră la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie. În funcție de rezultatul verificărilor, se va decide ce măsuri se impun în acest caz. 

 

Vizualizări: 3,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: