Actualitate

Veste proastă pentru salariații CE Oltenia. Legea 197/2021 nu va fi aplicată fără plata contribuțiilor!

Veste proastă dată de deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, după discuțiile purtate cu conducerea Casei Naționale de Pensii. Instituția nu va recunoaște retroactiv condițiile speciale de muncă din carierele miniere și termocentralele pe cărbune, fără plata contribuțiilor de către Complexul Energetic Oltenia.

“Am votat această lege, dar am spus de la început că vor fi probleme, pentru că legea este proastă. Am deranjat. Domnul de la USR le spune ce vor să audă și asta le convine”, a spus deputatul PNL.

Gheorghe Pecingină spune că a discutat ore în șir cu conducerea Casei Naționale de Pensii, dar nu are vești îmbucurătoare.

“Am discutat cu președintele Casei de Pensii, am avut discuții îndelungate, ore întregi am stat să îl conving să ajungem la un consens, cu punerea în aplicare a hotărârilor de la Alba Iulia. Opinia Casei de Pensii este că cei de la Alba Iulia greșesc și, pentru că practica nu este izvor de drept, nu vor pune în aplicare, ci așteaptă o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, a spus Pecingină.

Deputatul spune că Parlamentul are posibilitatea să schimbe legea, dar prin obligarea Complexului Energetic Oltenia să plească din urmă contribuțiile.

“Sunt comisii care au constat de-a lungul timpului normalizarea condițiilor de muncă. (...) Eu nu am o variantă prin care CEO să nu plătească aceste contribuții”, a spus Pecingină.

Ceea ce s-a putut repera s-a făcut prin legea 74/2022, a adăugat parlamentarul. Dar, teama parlamentarului este că, prin reforma pensiilor care trebuie făcută anul viitor, fiind obiectiv asumat prin PNRR, nu vor mai putea fi păstrate toate facilitățile din Legea 74/2022. 

 

Vizualizări: 5,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: