Actualitate

Soluția spitalului după demisiile medicilor de la Cardiologie

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu angajează, prin contract de muncă cu timp parțial, medici rezidenți anul V și anul VI, medici specialiști și medici primari în specialitatea cardiologie pentru asigurarea liniei de gardă Cardiologie.

"Unitatea medicală oferă tariful de gardă prevăzut de legislația în vigoare și decontarea transportului. De asemenea, prin hotărârea Comitetului Director, medicii vor avea asigurată masa pe perioada orelor de gardă.

Conducerea unității poartă în continuare discuții cu medicii cardiologi din Spital, dar și cu specialiști din județ pentru a îi convinge să încheie contracte de muncă cu timp parțial pentru linia de gardă. Au fost transmise adrese de sprijin către unitățile medicale din Oltenia și numai", a transmis spitalul din Târgu Jiu.

Situaţia este fără precedent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde nu mai poate fi asigurată garda la cardiologie, după ce doi cardiologi şi-au dat demisia, doi au ieşit la pensie. Alţi 5 din 7 care făceau gărzi şi-au încetat contractele. Cei care au plecat au spus că sunt prea mulţi pacienţi la camera de gardă şi că nu sunt plătiţi cu un tarif actualizat. 

Dr. Alin Feraru, medic specialist cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a relatat pentru News.ro despre situaţia gravă la care s-a ajuns la această unitate sanitară.

„Problema cu demisia medicilor şi cu situaţia de la Târgu Jiu a venit în urma problemelor foarte grave cu care ne confruntăm aici. Şi anume volumul foarte mare de pacienţi, consulturile interclinice nejustificate, urgenţele care se prezintă direct la Spitalul 700 şi nu trec prin UPU, plus urgenţele care sunt trimise din UPU, pacienţii gravi de pe secţie şi interconsulturile din cadrul spitalului 700. Este un volum infernal de muncă. 

Acest volum foarte mare de muncă face ca activitatea noastră să fie superficială, să nu putem să ne mai concentrăm pe cazurile care merită foarte mare atenţie, că până la urmă pe cardiologie viaţa omului este în joc, pe toate secţiile dar cu atât mai mult pe cardiologie. 

Fiind puşi în imposibilitatea de a ne efectua bine meseria mulţi colegi de ai mei au renunţat, pur şi simplu. După 30 de ore de gardă, vă dau un exemplu, după 30 de ore de gardă, o colegă nouă avea vizita nefăcută, externări nefăcute şi vreo trei pacienţi în camera de gardă, pur şi simplu a început să plângă, era complet depăşită. 

În urma acestei situaţii, vă daţi seama, oamenii analizează şi se întreabă dacă pot rezista fizic la un asemenea volum de muncă”, a explicat Dr. Alin Feraru. 

Vizualizări: 1,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: