Actualitate

Nu acceptă varianta “fără plată”

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia nu sunt de acord cu trimiterea unor salariați în concediu fără plată, pentru încadrarea în fondul de salarii de anul trecut.

CE Oltenia a acceptat în martie majorări de salarii și prime de peste 20%, dar proiectul de buget a fost respins de acționari. Legislația actuală impune companiei să se încadreze în fondul de salarii de anul trecut, iar asta ar însemna mai puțini oameni.

Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, a spus că respinge ideea de a fi trimiși salariații în concedii fără plată. De asemenea, spune că se opune renunțării de către companie la cei 1.800 de salariați care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Doar că aici sindicatele nu au o putere reală de a se opune, pentru că respectivele contracte încetează la 30 iunie și administrația decide dacă le prelungește sau nu. 

Cam toate sindicatele acceptă o singură variantă, pensionarea accelerată a celor care îndeplinesc condițiile de pensionare pe Legea 197/2021. Este vorba de mii de salariați care au împlinit 52 de ani și își doresc să se pensioneze, dar sunt blocați de lipsa adeverințelor de vechime și de indecizia celor de la Casa de Pensii.

 

Vizualizări: 1,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: