Actualitate

Casa de Pensii nu agreează adeverința CEO

Complexul Energetic Oltenia a făcut un model de adeverință pentru pensionarea salariaților din producție la 52 de ani, conform Legii nr. 197/2021.

Salariații care au mers la Casa de Pensii Gorj au aflat că adeverința nu este agreată de funcționarii acestei instituții. “Ne-au spus că nu au fost consultați pentru modelul de adeverință și că acesta nu este conform hotărârii de guvern. Acum, ei nu știau dacă au fost consultări între CEO și Casa Națională de Pensii, dar aici la Gorj nu au fost”, ne-a spus un salariat al companiei.

Complexul Energetic Oltenia a stabilit un model simplu de adeverință, care să le permită salariaților să depună dosarele de pensionare în baza Legii 197/2021.

Adeverința menționează, simplu, perioada în care salariatul a lucrat în condițiile prevăzute de lege la art 30, alin. (1), lit. i din Legea nr. 263/2010, introdus prin Legea 197/2021.

Legea 197/2021 a venit și a redus cu 13 ani vârsta de pensionare. Textul de lege: “(1) Prin excepţie de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b), persoanele care au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. g) şi i) beneficiază de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi”.

Mii de salariați ai CE Oltenia vor putea fi pensionați în această vară, la cerere.

 

Vizualizări: 3,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: