Actualitate

Primesc adeverințe și pentru perioada Termoserv

Energeticienii de la termocentralele din Gorj beneficiază de adeverințe pe legea 197 și pentru perioada în care au lucrat la Termoserv.

“Referitor la Termoserv, pentru acea perioadă, cred că lucrurile s-au lămurit și o să înceapă să le dea și lor adeverințe, pentru că făceau parte din Termoelectrica, așa cum făcea și SE Turceni. Eram filiale ale Termoelectrica, ce e producător de energie electrică”, a spus președintele Sindicatului Energia Turceni, la Radio Infinit. 

Acesta a argumentat prin faptul că legea recunoaște condițiile speciale și pentru cei de la mentenanță: “În lege spune că intră activitățile de producție și mentenanță, iar salariații de la Termoserv n-au făcut altceva decât mentenanță în toată acea perioadă”. 

Oricum, mare parte dintre salariați îndeplinesc condițiile de pensionare pe Legea 197/2021 și fără anii lucrați la Termoserv. “Nu vor fi probleme, pentru că o parte din salariați, din cei 140 care îndeplinesc condițiile, vreo 80 au vechimea necesară și fără cei 6 ani care nu s-ar lua în calcul, dar nu e normal să nu fie luați în calcul. În 2009, erau 904 salariați la Termoserv, când s-a externalizat, au plecat 200, au rămas 700 și au plecat la pensie, au mai trecut la exploatare, mai sunt 244 sau 246”, a declarat Iovan.

Legea 197/2021 prevede că salariații din termocentralele pe cărbune se pot pensiona la 52 de ani, dacă au 30 de ani vechime, din care 25 lucrați în producție.

Vizualizări: 2,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: