Actualitate

Mii de cereri la Casa de Pensii Gorj

Aproape cinci mii de cereri au fost depuse în ultimele săptămâni la Casa de Pensii Gorj, cu privire la aplicarea Legii 197/2021.

Este vorba de peste 4.600 de cereri pentru recalcularea pensiei. Practic, în baza Legii 197/2021, mii de foști mineri și energeticieni vor avea pensii cu câteva sute de lei mai mari, potrivit primelor estimări. Unii chiar cu peste o mie de lei mai mult.

Vor fi și câteva mii de cereri de pensionare din partea actualilor salariați din Complexul Energetic Oltenia, dar deocamdată au depus dosarele sub 200 de persoane, în așteptarea unor clarificări legate de forma adeverinței de vechime.

Între timp, s-au făcut liste cu cei pensionabili, iar în termocentrale va fi prăpăd. La Turceni vor fi circa 600 - 700 de pensionări, astfel că nu mai rămâne personal nici măcar pentru un grup energetic. La Rovinari, vor fi peste 300 de pensionări în acest an, dacă toți cei care îndeplinesc condițiile vor face cerere în acest sens. Și tot sute vor pleca din termocentrala de la Ișalnița.

Și este probabil să se pensioneze aproape toți, pentru că pensiile sunt mai mari decât salariile.

 

Vizualizări: 2,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: