Eveniment

Șofer fugit, surprins de camerele de supraveghere

Un bărbat din Rovinari a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu executare, pentru mai multe infracțiuni rutiere. În esență, acesta a condus beat, fără permis și a fugit de polițiști.

Prima faptă s-a produs pe 2 ianuarie în acest an. Inițial, poliția a fost anunțată că pe raza oraşului Rovinari, zona ,,Pierde Duba”, a avut loc un eveniment rutier. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul ca la faţa locului a avut loc o altercaţie între cel condamnat acum și doi prieteni pe care îi avea în mașină, dar nu s-a confirmat evenimentul rutier.

“Din probele administrate în cauză a rezultat că in noaptea de 02.01.2022 în jurul orei 02:30, cele trei persoane s-au deplasat pe str. Constructorilor din oraşul Rovinari, cu autoturismul marca Opel Vectra, care a fost condus de inculpatul. La solicitarea organelor de poliţie de a prezenta documentele personale şi cele ale autoturismului, inculpatul a precizat ca nu are asupra sa astfel de documente, însă a specificat faptul ca deţine permis de conducere emis de autorităţile din Cehia, aspect însă infirmat de probele administrate pe parcursul urmăririi penale. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, organele de poliţie au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care la ora 02:49, în noaptea de 02.01.2022, a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul de la intanță.

 

Peste câteva luni, rovinăreanul a recidivat. “În data de 29.04.2022, ora 23.35 organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraş Rovinari, l-au depistat în flagrant pe inculpat, în timp ce se deplasa pe str. Autoliv din oraşul Rovinari, cu auto marca Opel Vectra. În timp ce era urmărit de către organele de poliţie, conducătorul auto a ajuns cu vehiculul în parcarea staţiei ITP Rovinari –Sortrans, unde a oprit si a coborât de la volanul autoturismului respectiv, deplasându-se în fugă, spre un teren viran din apropiere.În aceste circumstanţe, organele de politie au pornit in urmărirea conducătorului auto, acesta fiind depistat la scurt timp pe terenul viran din apropiere. (...) Pe parcursul cercetărilor s-a procedat la vizualizarea imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere montate la staţia ITP Rovinari – Sortrans, împrejurare în care s-a observat un autoturism de culoare gri ce a pătruns în parcarea amenajată a staţiei ITP, care a oprit, iar de pe locul conducătorului auto a coborât o persoana de sex masculin ce era îmbrăcată în obiecte vestimentare cu elemente reflectorizant -fosforecent, care a fugit pe un teren virat amplasat în apropierea staţiei ITP. Aceste înregistrări se coroborează cu imaginile video surprinse cu ajutorul BODY CAM-ului aflat în dotarea lucrătorilor Poliţiei oraş Rovinari, observându-se pe un teren viran amplasat în apropierea staţiei ITP Rovinari – Sortrans, aceeasi persoana de sex masculin îmbrăcată în obiecte vestimentare cu elemente reflectorizant-fosforescent, aceasta fiind identificată în persoana inculpatului. Reţinem că în momentul identificării, inculpatul emana halena alcoolica, fapt pentru care i-a fost solicitat sa fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat acest lucru, dar a fost de acord să însoţească organele de poliţie la Spitalul orăşenesc Rovinari pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, au stabilit anchetatorii. Și de data aceasta avea alcool în sânge, chiar dacă mai puțin.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 10 noiembrie nu este definitivă, dar pedeapsa ar punea rămâne cu executare, bărbatul fiind recidivist. Bărbatul a susținut că avea permis auto obținut în Croația, pentru care a plătit 400 de euro, dar se pare că nu l-a obținut legal.

Vizualizări: 2,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: