Eveniment

Tatăl criminalului, dat în judecată

Problemele nu s-au terminat în familia lui Raimond Căldăraru, tânărul gorjean condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis cu cruzime o fată de 19 ani, pe care a înjunghiat-o la Baia de Fier și a lăsat-o să zacă ore întregi în mașină, până a murit.

Tatăl acestuia, cunoscutul lider al romilor din Bengești Ciocadia, Pendus Căldăraru, a fost dat în judecată, obiectul dosarului fiind “răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei”. Cel care l-a reclamat se numeșta Radu Paris, iar procesul a fost înregistrat la Judecătoria Novaci

A fost și un prim termen de judecată, în care instanța i-a dat lui Căldăraru termen să găsească apărător. “Instanţa procedează la identificarea inculpatului Căldăraru Pendus, iar în conformitate cu dispoziţiile art. 374 alin.1 C. proc. pen., precizează că va da citire actului prin care s-a dispus trimiterea în judecată, iar potrivit art. 374 alin. 2, i-a adus la cunoştinţă inculpatului, infracţiunile de care este acuzat şi dreptul de a nu face nicio declaraţie, atrăgându-i-se atenţia că ceea ce declară poate fi folosit împotriva sa. Totodată i se aduce la cunoştinţă faptul că are dreptul la un apărător ales. Inculpatul Căldăraru solicită amânarea cauzei pentru angajarea unui apărător în vederea formulării apărării”, se arată în decizia Judecătoriei Novaci din 10 noiembrie.

Potrivit noului cod penal, “Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unei persoane ori a unui membru de familie al acesteia, pe motiv că a sesizat organele de urmărire penală, a dat declaraţii ori a prezentat probe într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură dintre cele prevăzute în art. 273, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

Vizualizări: 6,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: