Actualitate

Șapte instituții în control la azile

Salariați de la nu mai puțin de șapte instituții au verificat astăzi azilele de bătrâni din Gorj. Până acum toate instituțiile au fost în transă, dar de când cu azilele groazei din Voluntari s-au trezit toți că e treaba lor să controleze.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Oficiul pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt instituțiile din Gorj care au avut oameni în echipele de control.

“A fost aplicat un număr total de 38 de sancțiuni, din care 21 amenzi contravenționale în cuantum total de 160.500 lei și 17 avertismente”, a transmis Instituția Prefectului Gorj, cea care a coordonat controlul.

Au fost găsiți salariați fără contract de muncă, alimente depozitate necorespunzător și transportate cu mijloace auto neomologate, lipsă de autorizații și așa mai departe.

Deși neautorizat, azilul de la Țicleni asigura o bună îngrijire celor șapte beneficiari, după cum ar rezultat din declarațiile acestora. 

Vizualizări: 2,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: