Actualitate

Sindicatul lui Mitrescu pleacă din federația lui Pîrvulescu

Sindicatul “Energia” Rovinari, condus de Constantin Mitrescu, anunță că a decis să plece din Federația Națională Mine Energie. 

"Vă informăm că Sindicatul Energia Rovinari vă retrage mandatul de reprezentare în negocierile colective și comisiile administrație-sindicate, bazate pe parteneriat social cu S.C.E.Oltenia S.A, și cu toate instituțiile, organismele și agențiile publice, cu care FNME colaborează în vederea promovării intereselor sindicatelor afiliate”, a transmis sindicatul. 

Primul motiv invocat este “comportamentul președintelui federației, Pirvulescu Dumitru, în spațiul public, în speță a criticilor nefondate aduse sindicatului în sine de către acesta, dar și organelor de conducere ale Sindicatului Energia Rovinari”.

Un alt motiv invocat este legat de faptul că noul contract colectiv de muncă a fost semnat deși nu a îndreptat unele inechități.

“Poziționarea președintelui Pirvulescu Dumitru, pe tot parcursul anului 2021, împotriva adoptării legii 197/2021, acesta invocând public fel și fel de aberații, cum ar fi: "este o utopie", "este neconstituțională", "este o gogoșă electorală", si asa mai departe", este un alt motiv invocat de “Energia”.

Liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu, spunea zilele trecute despre cei din sindicatul lui Mitrescu că “băieții ăștia sunt asociați la FNME când le convine, adică sunt asociați în drepturi, dar în obligații și respect nu”.

Vizualizări: 4,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: