Actualitate

Sindicaliștii exclud preluarea minerilor de către Minprest

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia par în continuare surprinși de apariția viitoarei filiale pe lignit din cadrul companiei și amenință cu proteste.

Reprezentanții salariaților exclud posibilitatea ca minerii și energeticienii să treacă în subordinea Minprest și așteaptă lămuriri din partea conducerii companiei.

Treziți oarecum târziu, când ”mortul” CEO își trage ultimele suflări, liderii de sindicat se jură și acum că nu știau nimic despre divizarea companiei. „Eu și colegii am rămas suprinși că noi știam de ce se întâmplă. Nouă ni se prezintă trunchiat. Vrem să aflăm despre ce este vorba, am vrea să știm ce dorește. Vrem să avem o întâlnire cu tot Directoratul CEO să aflăm în detaliu ce se află în acel Plan de Restructurare. E vorba de lucrătorii noștri. Ce se dorește până la urmă? Să dăm la o parte oamenii care lucrează în producție? Chestiunile legate de Minprest sunt aberații și nu luăm în calcul așa ceva. O să așteptăm să aflăm clar ce se va urmări în anii următori cu filiala asta pe care vor ei să o înființeze și care sunt condițiile și termenele pentru a le pune în aplicare. În ce condiții oamenii își vor primi salariile și dacă o să mai aibă condiții speciale”, spune liderul de sindicat al Federației Energetica, Paul Constantinescu.

Întâlnirea cu Plaveti se lasă așteptată

Chiar dacă sindicaliștii au notificat de la sfârșitul săptămânii trecute conducerea CEO cu problemele pe care doresc să le discute, întâlnirea se lasă așteptată. Conform unor surse, președintele Directoratului CEO, Dan Plaveti, nu s-ar afla în această săptămână în Gorj, semn că întrevederea nu va avea loc prea curând.

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: