Actualitate

Amendați pentru muncă la negru

Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Arcani. 

Un alt angajator, cu același domeniu de activitate, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Bumbești-Pițic.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a spus George Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 03-07 iulie 2023 un număr de 41 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale în valoare de 247.500 lei, dintre care 60.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: