Actualitate

Cine va lucra în viitoarea filială a lignitului

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, nu crede că actualii salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor fi transferați la viitoarea filială a lignitului, după divizare.

“Eu spun că personalul care este încadrat în Complexul Energetic Oltenia va rămâne în Complexul Energetic Oltenia, cu aceleași drepturi pe care le are, iar activitățile care nu vor mai putea fi făcute de către salariații care sunt în CE Oltenia vor fi transferate către Minprest. Nu vorbim aici de personal transferat de către Complexul Energetic Oltenia către Minprest, cu pierderi de drepturi și beneficii”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit.

În lipsa unor informații oficiale de la CEO, vă reamintim ce scrie în decizia Comisiei Europene prin care a fost aprobat planul de restructurare a companiei energetice. “În ceea ce privește eliminarea treptată a lignitului, autoritățile române s-au angajat să creeze o filială distinctă a societății CE Oltenia („filiala de lignit”), care va îngloba și exploata unitățile energetice pe bază de lignit existente și activele conexe ale societății CE Oltenia care nu sunt vizate de trecerea la gaze naturale sau surse regenerabile de energie”, se arată în document.

Cu alte cuvinte, aproape toți actualii salariați vor trece la filiala de lignit, iar CE Oltenia va fi o societate care va avea acțiuni la aceasta, ca și la cele zece SpV-uri înființate.

 

Vizualizări: 6,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: