Actualitate

CEO, divizat și apoi ... la vânzare!

După divizarea Complexului Energetic Oltenia, cu separarea sectorului minier și de energie pe bază de cărbune, va urma și viderea a 20% din companie. 

 

Planul de restructurare prevede asta negru pe alb. "În ceea ce priveşte renunţarea la lignit, autorităţile române s-au angajat să creeze o subsidiară distinctă a Complexului Energetic Oltenia ("subsidiara pe lignit"), care va include şi va opera grupurile existente pe lignit şi alte active ale CE Oltenia care nu sunt incluse în planul de tranziţie la gaz sau regenerabile. Conturile subsidiarei pe lignit vor şi separate de cele ale CE Oltenia. Aceste capacităţi pe lignit vor fi reduse cu timpul, până se va renunţa de tot la ele, în conformitate cu calendarul naţional de renunţare la lignit", se arată în document.

 

La finalul perioadei de restructurare, 20% din pachetul de acţiuni deţinut de stat va fi vândut în piaţă. Până acum nu s-a stabilit prin ce modalitate, dacă va fi pe bursă sau nu.

Statul român s-a angajat în anii precedenți să vândă 20% din Complexul Energetic Oltenia până la 31 decembrie 2026, se arată în Planul de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia, aprobat de Comisia Europeană şi publicat pe site-ul Comisiei, anul trecut.

 

Despre salariați și protecția lor într-o asemenea situație, Planul nu prevede nimic. Somn…somn…somn tată…somn!

Vizualizări: 5,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: