Actualitate

Sindicalist din minerit: Salariul de bază s-a dublat pe alocuri

Nimeni nu pierde, toată lumea câștigă. Sindicalistul Dumitru Pîrvulescu, de la Federația Națională de Mine Energie, a explicat la Tele 3 cum arată sistemul de salarizare care se aplică de la începutul acestei luni în Complexul Energetic Oltenia. Pîrvulescu spune că toți minerii și energeticienii au de câștigat. 

 

Unele salarii de bază aproape s-au dublat față de anul trecut, spune Dumitru Pîrvulescu. 

 

„A rămas sporul de noapte, 25%. A rămas sporul de sâmbete și duminici, dar l-am uniformizat pentru că a fost o mică-mare dezbatere în pseudomedia, pe rețele de socializare. A rămas sporul de sărbători legale, 100%. A rămas sporul de șef de echipă, de radiații, salvare minieră, de care beneficiază foarte puțini salariați. De primele beneficiază câteva mii de salariați. În rest, aproape toate sporurile s-au băgat în salariul de bază. Dacă până la acest contract, salariul de bază era mult mai mic decât salariul net, acum salariul de bază pe alocuri s-a dublat față de valoarea de anul trecut. Aveam spor la spor, adaos lunar, spor suport, spor de confidențialitate, de fidelitate, spor la spor, un milion de sporuri. Acum e un sistem de salarizare mult mai simplu”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, la Tele 3. 

 

Complexul Oltenia mai are circa nouă mii de salariați. Aproape două mii au contractele de muncă pe o perioadă determinată.

Vizualizări: 5,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: