Actualitate

A anulat decizia de pensionare în instanță

Tot mai mulți foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia câștigă procese cu cei de la Casele de Pensii. Un alt fost salariat a anulat în instanță decizia de pensionare, iar Casa de Pensii e obligată să recalculeze venitul și să ia în calcul și perioada lucrată în condiții speciale. 

 

„Au înviat și oltenii... ăia din justiție”, e mesajul unui salariat al companiei, după decizia instanței.

 

Sentința e definitivă și anulează o decizie a Casei de Pensii Gorj. Instituția e obligată să emită o nouă decizie de pensie prin care „să valorifice perioada 16.10.1989 – 08.03.2022 înscrisă în adeverința emisă de CEO – Sucursala Electrocentrale Rovinari, ca fiind lucrată în condiții speciale de muncă”. 

 

De asemenea, Casa de Pensii Gorj a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 2.500 de lei.

 

Rămâne de văzut cât de repede se va pune în aplicare sentința judecătorească mai ales dacă ne amintim că instituția nu pare să țină prea mult cont de deciziile instanței și ignoră recalcularea pensiilor pe care minerii și energeticienii le-au obținut în instanță deși ar trebui să beneficieze de drepturile din Legea 197 fără să se mai plimbe prin instanțele de judecată. Luna trecută, un fost salariat a intrat în greva foamei în fața Casei de Pensii disperat că avea în mână o sentință definitivă, dar Casa de Pensii nici nu i-a recalculat pensia și nici nu i-a plătit cheltuielile de judecată.

Vizualizări: 3,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: