Actualitate

Sindicalist: Craiova II se închide în acest an

Trei sferturi dintre salariații productivi ai Termocentralei Craiova II vor fi pensionați în acest an, după intrarea în vigoare a legii care permite pensionarea la 52 de ani.

Asta înseamnă închiderea termocentralei, avertizează liderul de sindicat Ion Vîlceanu. “Avem 400 de oameni în exploatare, din care 300 vor pleaca, adică 75% din personalul din exploatare”, a spus acesta.

Liderul de sindicat explică și de ce se va întâmpla asta. Energeticienii de la Craiova II au fost încadrați în condiții normale în ultimii 15 ani, nu în condiții deosebite precum cei de la Rovinari, astfel că procentajul celor care pleacă este mult mai mare. “Noi nu am mai avut grupă din anul 2006, angajări nu s-au mai făcut deloc, media de vârstă este de 55 de ani, vă dați seama că, în acest context, va pleca aproape tot persoanlul din producție”, a mai spus Vîlceanu la Radio Infinit.

Liderul sindical crede că termocentrala se va închide: “Suntem puși în imposibilitatea funcționării acestei termocentrale”.

Vîlceanu a spus că de la finalul lunii august se pot depune dosarele de pensionare, mai durează o lună analiza dosarelor, încă 45 de zile în care salariații pot decide dacă pleacă la pensie anticipat sau vor să rămână, astfel că la finalul anului termocentrala va rămâne fără oameni.

Liderul de sindical spune ar trebui păstrați salariații care mai vor să rămână șase luni sau un an, ca să poată pregăti personalul care va fi angajat. “Nimeni nu vorbește de angajări, dar vor fi necesare, altfel termocentralele se vor închide”, a mai spus Ion Vîlceanu.

Termocentrala Craiova II asigură și aburul tehnologic pentru uzina Ford.

Vizualizări: 4,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: