Actualitate

S-a pensionat după 40 de ani de muncă

Este ultima zi de muncă pentru Doru Crăete, un cunoscut lider de opinie al energeticienilor din termocentrala Rovinari.

“Game over! Azi e ultima zi de muncă! 01.08.1981 - 21.07.2021 patruzeci de ani fără zece zile! La angajare aveam nr. de marcă 4232, iar trenul “muncitoresc” cu care făceam naveta avea 42 de vagoane la schimbul 1”, a scris Crăete pe pagina de socialziare.

Acesta și-a amintit și de colegii electrocutați, arși, striviți sau prinși de bandă și aruncați în moara de cărbune! 

“Am cunoscut directori “pâinea lui Dumnezeu” cum a fost nea Ion Popescu, somități ale termoenergeticii ca Răducu Teodorescu, oameni în adevăratul înțeles al cuvântului ca Sorin Boza sau Gore Popescu, dar si bădărani violenți cu aliură de dictatori cărora mi-e greață să le pronunț numele! Am cunoscut maiștrii care pentru noi erau “Meșteri” dar și cefeliști certați cu limba romană, numiți politic! Dar mai mult decât orice am avut colegi și prieteni minunați!”, a mai transmis Doru Crăete.

Acesta a punctat cu tristețe fatul că își încheie cariera într-un moment în care, din păcate, se întrevede tot mai apropiat și apusul energiei pe cărbune. “Într-un mod nemeritat pentru miile de mineri și energeticieni din Gorj și Hunedoara, dar previzibil ținând cont de politicienii care au manageriat acest pilon important al economiei românești”, a transmis Crăete.

Vizualizări: 3,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: