Actualitate

Salariați fără contract la firme din Târgu Jiu și Alimpești

Două firme din Gorj au fost amendate pentru muncă la negru. Una este din Târgu Jiu, fiind vorba de un salon de înfrumusețare, cealaltă din Comuna Alimpești, activând în domeniul construcțiilor. Fiecare a primit o amendă de 20.000 de lei pentru folosirea în activitate a câte un salariat pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

„În perioada 5-16 iulie 2021, inspectorii de muncă au efectuat 50 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 29 de amenzi contravenționale în valoare de 141.000 de lei și dispuse 122 măsuri de intrare în legalitate” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De asemenea, în cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, „Muncește legal! Cunoaște-ți drepturile”, la nivelul județului Gorj au fost distribuite pliante în vederea creșterii gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească „la negru” sau „la gri”.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: