Actualitate

Iovan (Turceni): Fără angajări, nu va putea funcționa

Termocentrala Turceni poate supraviețui până în 2025, doar dacă se vor face angajări, a spus Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni. “Fără angajări, nu va putea funcționa”, susține Iovan.

Politica administrației pare să fie alta și anume de a muta oameni de la Ișalnița și Craiova II la Turceni, pentru că la primele două termocentrale nu va mai rămâne niciun grup pe cărbune.

Iovan susține că se lucrează la o nouă organigramă, dar pentru un singur bloc energetic la Turceni. “Pentru mai mult nici nu este cărbune, dar nu vor să spună”, a mai precizat Iovan la Radio Infinit.

Acesta spune că sunt niște “băieți tineri” la Minprest, care pot fi mutați la CE Oltenia. Iovan a explicat și de ce este nevoie de atâția oameni pentru un sigur grup. “Ori că funcționezi cu un grup, cu două, cu trei, anumite activități sunt intacte. La chimic, ori că tratezi apă pentru un grup, ori pentru două, sunt aceiași oameni, același agregate, aceleași instalații trebuie să existe. Pe circuitele de benzi sunt aceiași oameni, fie că alimentezi un bloc sau două”, a mai spus Iovan.

Liderul sindical estimează că vor fi oameni care nu se vor pensiona la 52 de ani, pentru că vor avea pensii mici, din cauză că au contribuit puțini ani.

Vizualizări: 4,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: