Ultima oră

Simona Halep câștigă la TAS și se întoarce pe teren

Simona Halep (32 de ani) a aflat marți, 5 martie, verdictul Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS), ca urmare a contestării deciziei de suspendare de 4 ani pentru dopaj, dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Fostul lider mondial a câștigat procesul împotriva celor de la ITIA și a reușit să obțină micșorarea perioadei de suspendare la nouă luni. 

Deoarece perioada de suspendare a început să curgă de pe 7 octombrie 2022, românca poate juca din nou tenis, întrucât se consideră că perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023. 

Audierile de la TAS au avut loc în perioada 7-9 februarie, iar cei trei judecători care s-au ocupat de proces au fost Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (Statele Unite ale Americii) și Ulrich Haas (Germania).

Inițial, Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, substanță interzisă, iar ulterior cei de la ITIA au găsit nereguli și în pașaportul biologic al româncei.

Ultimul meci oficial al său a fost pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. 

"Completul TAS a determinat în mod unanim că perioada de ineligibilitate impusă de Tribunalul Independent ITF să fie redusă la una de nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022 și terminând cu 6 iulie 2023. Completul TAS a dispus și anularea tuturor rezultatelor obținute de Halep în perioada 29 august 2022 (data la care a fost supusă proba pozitivă) - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea medaliilor, titlurilor, punctelor și premiilor financiare. Prin urmare, apelul depus de ITIA este respins, iar cel al Simonei Halep este parțial admis (cererea ei ca data de la care curge suspendarea să fie 29 august 2022 a fost respinsă)", se arată în comunicatul emis de TAS. 

 

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: