Ultima oră

Grefier acuzat că a furat sute de dosare

Un grefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, județul Maramureș, acuzat că a furat sute de dosare, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

În rechizitoriu se arată că grefierul, în data de 11 noiembrie 2023, a sustras un număr de 323 dosare penale și alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparținând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, și le-a depozitat într-un spațiu aflat în apropierea imobilului în care locuia.

„La data de 2 noiembrie 2023, în timp ce a fost abordat de către o persoană, martor în cauză, și-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și i-a dat de înțeles martorului că va întocmi o soluție de netrimitere în judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanță de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat ulterior celui din urmă un exemplar al ordonanței de clasare”, se arată în rechizitoriu.

Bărbatul este acuzat de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: