Actualitate

Lider: Nu mai pornim grupul 3 nici dacă vrea comisarul european

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia sunt uimiți de incompetența unor funcționari din Ministerul Energiei. Asta după ce ministerul a pus în dezbatere publică un act normativ, privind programul energetic pentru iarnă.

Potrivit normei de fundamentare, guvernul ia în calcul repornirea celor două grupuri energetice ale CE Oltenia, care au fost închise în vară, adică grupul 3 Rovinari și grupul 7 Turceni.

Grupul de la Turceni este în conservare și teoretic ar putea fi repornit, dar grupul 3 Rovinari a fost închis definitiv și bucăți din el vor fi mutate pe grupul 5 Rovinari. “Rămân surprins că la nivelul Ministerului Energiei sunt oameni care nu cunosc sistemul energetic”, a spus Jan Popescu, lider la Sindicatul Mine Energie Oltenia. “Grupul 3 Rovinari, și dacă ar vrea mâine dimineață comisarul european pe Energie să îl pornească, nu poate, pentru că una dintre condițiile pornirii grupului 5 este să mutăm instalația de desulfurare de la grupul 3”, a mai spus liderul sindical la Radio Infinit.

Din păcate, incompetența de la Ministerul Energiei este la vedere. “În vederea estimării producției, au fost avute în vedere unitățile de producție existente, cele puse în funcțiune în cursul anului 2023 (231 MW, în principal pe bază de producție din surse regenerabile), precum și grupurile scoase din funcțiune în anul 2023 (2 grupuri de 330 MW ale Societății ”Complexul Energetic Oltenia” S.A.)“, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

O dată la câțiva ani vine o iarnă din aia în care nu se poate fără cărbune și nu ar fi exclus să fie chiar iarna care bate la ușă.

Vizualizări: 5,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: